Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@23:22:24 GMT

سقوط آزاد«خانه‌ویلا»ها

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۵۱۴۱

سقوط آزاد«خانه‌ویلا»ها

دلالان و مالکان در بازار اجاره «خانه‌ویلا» در شهرهای «شمال» کشور، بدترین روزها طی یک دهه اخیر را تجربه می‌کنند.

تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از بازار ویلا و سوئیت در «شمال» نشان می‌دهد، اجاره هر شب اقامت مسافر در این اقامتگاه‌ها حتی در همین «تعطیلات فعلی»، ۶۰ درصد نسبت به سطح «اجاره‌بهای متعارف» کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطح «اجاره‌بهای متعارف» در بازار ویلاهای شمال، مبالغی است که معمولا مالکان خانه‌ویلا و سوئیت، سالانه متناسب با حداقل معادل نرخ تورم عمومی و حداکثر معادل رشد قیمت فروش ویلا، به‌عنوان «کرایه ویلا به مسافر» تعیین می‌کنند.

براساس فرمول همیشگی تعیین اجاره‌بهای شبانه اقامتگاه‌ در شمال، درحال‌حاضر تعرفه عادی برای هتل آپارتمان در یک شهر پرسفر در استان مازندران می‌توانست یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان به ازای هر شب برای یک خانوار ۴ تا ۶ نفره در واحد مسکونی ۲خواب باشد. اما «رکود سنگین مسافرت»، باعث سقوط تعرفه‌ها شده است به‌طوری‌که اجاره‌بهای هر شب برای همین اقامتگاه، هم‌اکنون ۵۰۰ هزار تومان است که البته دلال این بازار، حاضر به «تخفیف» هم هست.

بررسی‌ها درباره سقوط سنگین نرخ‌ها در بازار اجاره «خانه‌ویلا» حاکی است: ایست ستاد ملی مقابله با کرونا به گردشگرانی که بدون ترس از ابتلا، خواهان مسافرت به شمال هستند از یکسو و «پرهیز از سفر» از جانب سایر گردشگران باعث شد «تقاضای اقامت در بازار ویلاهای شمال» بیش از ۸۰ درصد نسبت به دوره قبل از پاندمی، ریزش کند.

نبود مسافر و حتی «کنسلی»‌های مکرر از سوی معدود مسافرانی که قصد سفر به شمال دارند باعث سقوط اجاره‌بها در این حوزه از بازار املاک شمال شده است. ابعاد سقوط اجاره‌بها در ویلاهای لوکس نیز سنگین گزارش شده است. ویلاهای استخردار با ظرفیت پذیرش بالای ۵ خانوار با بهترین شرایط درونی- تجهیزات و امکانات داخل ویلا- و محیط بیرونی (نزدیک به دریا)، طی آخر هفته گذشته در برخی شهرهای شمالی با اجاره‌بهای هر شب یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا حداکثر کمتر از ۲ میلیون تومان به بازار مراکز اقامتی عرضه شد. انتشار قیمت‌ها در استارت‌آپ‌های گردشگری- صفحات اینستاگرام مخصوص اجاره ویلا و سوئیت و کانال‌های تلگرامی فعال در این حوزه ملکی- مشخص می‌کند در تعطیلات مناسبتی پاییز و زمستان پارسال یعنی قبل از شیوع کرونا در کشور، ویلاهای لوکس در شهرهای پرسفر «شمال» با تعرفه هر شب بالای ۳ میلیون تومان به مسافران اجاره داده می‌شد آن هم بدون تخفیف و «دریافت مبالغ بیشتر در ازای افزایش تعداد مسافر.» اما در ماه‌های اخیر و شرایط فعلی، نه تنها اجاره‌بهای شبانه در بازارهای ویلاهای شمال نسبت به سال گذشته افزایش پیدا نکرده که با ریزش سنگین روبه‌رو شده است.

ارقامی که در بازار ویلاهای «شمال» برای اجاره‌ به مسافران اعلام می‌شود شبیه تعرفه‌های سال ۹۶ است. اجاره‌داری ویلاهای مختص گردشگران با نرخ‌های سه سال پیش یک «پیام پرمحتوا» برای آینده بازار املاک شمال دارد. سال ۹۶ در بازار ملک،‌ مقطع زمانی «قبل از جهش» محسوب می‌شود. اینکه، الان «عرضه ویلاهای شمال در بازار گردشگری» با تعرفه‌های سال ۹۶ صورت می‌گیرد نشانه «تغییر معادله قیمت‌ها در املاک شمال» تحت تاثیر «عصر کرونا» است. در «عصر کرونا»، عرضه اقامتگاه‌های گردشگری به مراتب بیشتر از تقاضای موثر است. این عدم تعادل شدید که تا پیش از «کرونا»، به شکل معکوس بود، در فاز اول باعث «ریزش» اجاره‌بهای شبانه شده است اما این وضعیت می‌تواند به تعدیل قیمت‌های فروش ویلا نیز منجر شود.

با توجه به رابطه‌ای که به شکل سنتی بین «اجاره‌بها» و «قیمت مسکن» وجود دارد و همچنین با توجه به «عایدی سالانه اجاره‌بها در تهران» که حدود ۳ درصد است، کاهش اجاره‌بهای ویلاهای شمال شرایط برای قرار گرفتن قیمت ویلاهای فروشی در سراشیبی را فراهم کرده است. هر چند دلالان ویلا مدعی هستند «تقاضای خرید ویلا» در شهرهای شمالی بیشتر از «مسافران متقاضی اجاره شبانه» است. در تعطیلات اخیر، به‌دلیل «قرمز بودن» شهرهای شمالی، فعالان بازار اجاره ویلا نتوانستند در این بازار فعالیت کنند. گروهی از مسافران که با رزرو از هفته قبل قصد سفر داشتند به‌خاطر «تغییر رنگ» شهرهای شمالی از زرد به نارنجی در روزهای پنج شنبه و جمعه، مجبور به لغو اجاره ویلا شدند. چشم‌انداز سفر در عید ۱۴۰۰ نیز تاریک است. این وضعیت احتمالا باعث فروشنده شدن صاحبان ویلاهای اجاره‌ای می‌شود.

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: قیمت طلا قیمت دلار ارزش سهام عدالت بیت کوین شاخص بورس امروز خانه ویلا قیمت بازار شهرهای شمالی ویلاهای شمال شهرهای شمال بازار ویلا اجاره بهای خانه ویلا اجاره بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۵۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره

قانون‌گذار با پیگیری طرح اجاره‌بهای املاک مسکونی اهدافی همچون ساماندهی مشاوران املاک، اشتراک‌گذاری اطلاعات زمین و املاک، کشف قیمت عادلانه اجاره املاک، تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش عرضه مسکن استیجاری را در دستور کار دارد که کارشناسان معتقدند می‌تواند اثر کاهشی بر بازار اجاره داشته باشد.

به گزارش ایسنا، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی که در شش فصل و ۱۵ ماده تنظیم شده پس از رفت و برگشت‌هایی که بین مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت هم‌اکنون مراحل نهایی خود را سپری می‌کند. به تازگی نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان ایرادات مواد ۸، ۱۱، بند «و» و تبصره ۲ ماده ۱۳ را رفع و این طرح را تصویب کردند. نمایندگان مجلس و برخی کارشناسان بر این باورند که این برنامه با طرح مکمل «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» می‌تواند به بهبود نسبی وضعیت بازار مسکن و اجاره منجر شود.

با توجه به نوسانات بازار اجاره و محدود بودن توان مستاجران، از ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ نمایندگان مجلس با هدف ساماندهی وضعیت بازار اجاره طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار دادند.

به دلیل اثرپذیری بازار اجاره از متغیر‌هایی همچون قیمت مسکن، تعداد واحد‌های موجود در بازار اجاره، نرخ تورم عمومی، بازار‌های موازی، نرخ سود بانکی، میزان نقدینگی در گردش و ظرفیت طرف تقاضا، نمایندگان طرحی را به صورت جامع در دستور کار قرار دادند تا به نوعی اثر شوک‌های درونی و بیرونی را بر بازار اجاره کاهش دهند.

از جمله مهم‌ترین مفاد طرح اجاره بهای املاک مسکونی می‌توان به ساماندهی مشاوران املاک، اشتراک‌گذاری اطلاعات زمین و املاک و اطلاعات هویتی، کشف قیمت عادلانه اجاره املاک، تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش عرضه مسکن استیجاری اشاره کرد. برخی از این برنامه‌ها همچون پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن که هم‌اکنون به سقف ۲۰۰ میلیون تومان رسیده یا دریافت کد رهگیری رایگان در سامانه «خودنویس» هم‌اکنون در حال اجرا است.

بازار اجاره در سال‌های اخیر نوساناتی را سپری کرده است. پایان سال گذشته نرخ رشد اجاره بها در تهران ۴۴.۵ درصد و در کل کشور ۵۱.۶ درصد اعلام شد. این میزان افزایش در شرایطی رقم خورد که قیمت مسکن در تهران ۲۴.۸ درصد افزایش یافته بود. با این اوصاف نرخ افزایش اجاره بها حدود دو برابر رشد قیمت مسکن و ۷ تا ۸ درصد بیش از نرخ تورم عمومی بوده است. این در حالی است که مطابق دستورالعمل دولت در چهار سال گذشته مالکان نمی‌بایست در تهران بیش از ۲۵ درصد و در دیگر شهر‌ها بیش از ۲۰ درصد اجاره بها را افزایش دهند.

بررسی ادواری بازار مسکن نشان می‌دهد در زمان توقف یا کاهش نرخ‌ها در بخش فروش، بازار اجاره با فاصله‌ی زمانی خوود را با قیمت مسکن همتراز می‌کند.

برخی کارشناسان معتقدند وزن اثرات بیرونی بر بازار اجاره به قدری است که قوانینی همچون اجاره بهای املاک مسکونی تاثیر چندانی در جلوگیری از تلاطمات این بازار نخواهد داشت. در سوی مقابل عده‌ای معتقدند مواردی همچون مداخله دولت برای تعیین سقف متعادل افزایش اجاره بها، ایجاد مشوق برای ثبت قرارداد در سامانه املاک و اسکان و محرومیت از خدمات دولتی در صورت استنکاف از این موضوع می‌تواند در کنترل بازار اجاره موثر باشد.

یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح، تعیین عوارض برای خانه‌های خالی و زمین‌های رها شده است. با اجرای این برنامه‌ها می‌توان به افزایش عرضه و کنترل قیمت‌ها در بازار اجاره امیدوار بود.

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • با یک کلیک به هر جا که می خواهید سفر کنید
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد